Pivovar Chodová Planá

Pivovar Chodová Planá neboli Chodovar je turisty velice vyhledávaný pivovar nacházející se ve městě Chodová Planá přímo uprostřed Chodska. Vystavěn byl nad prastarými sklepy, které jsou vytesány přímo do skály.

 

O jeho vzniku se traduje pověst o pejsku Albim, který v blízkosti zdejšího hrádku objevil vodní pramen s blahodárnými účinky. Albi je od té doby vyobrazován ve znaku pivovaru a jeho příběh patří mezi nejoblíbenější chodské balady.

 

Pivovar Chodová Planá má překrásný historický areál, ve kterém kromě samotného pivovaru najdete také vkusně zařízenou restauraci umístěnou přímo v labyrintu pivovarských sklepů, malé pivovarské muzeum, tříhvězdičkový wellness hotel u Sládka s relaxačními pivními lázněmi a restauraci, která má pro své návštěvníky každý den připraveno více než 10 druhů chuťově opravdu zajímavých piv.

 

V neposlední řadě je součástí pivovaru také nádherná pivovarská zahrada, která nabízí posezení pro 3 000 hostů. Každoročně se zde pořádají oblíbené pivní slavnosti a také mistrovství Evropy v koulení sudů s pivem.

 

Chtěli byste Pivovar Chodová Planá navštívit? Vyrazte tedy spolu se svými blízkými na nezapomenutelný výlet a vychutnejte si chuť pravého piva.

 

Zobrazit Pivní lázně Chodová Planá >>