5 tipů na levné víkendové cestování

Víkendy můžeme trávit různě. Někdo rád odpočívá, jiný zahradničí, mnoho lidí sportuje. Většina z nás touží změnit prostředí, trávit čas s přáteli a rodinou. O víkendu se můžeme vydat na výlet nebo na krátký pobyt za poznáním nebo relaxací. I dva dny, nebo více, pokud máme štěstí na prodloužený víkend, mohou stačit, abychom se odreagovali a zažili něco zajímavého. Jak o víkendu cestovat a přitom neutratit moc peněz?

Víkend na chalupě

Pronajměte si chatu nebo chalupu. Je to možné i na pár dní a výhodné obzvláště mimo hlavní sezonu. Pokud pojedete s celou rodinou nebo s partou přátel, nevyjde vás pobyty nijak draze. Chaty můžete najít po celé ČR, záleží jen na vás, kam se budete chtít vydat. Můžete si užít večerní grilování nebo posezení u táboráku, přes den výlety, kola nebo koupání. Změníte prostředí, strávíte čas se svými blízkými a zapomenete na všední starosti.

 

Levná víkendová jízdenka.

O víkendu můžete cestovat vlakem levněji na skupinovou rodinnou jízdenku. Ta je ideální pro víkendový výlet s dětmi, vyplatit se ale může i pro dvojici. Platí po celý jeden víkendový den, tedy v sobotu, neděli nebo i ve státní svátek, a není omezen počet najetých kilometrů. Jezdit můžete vlakem buď ve zvoleném kraji, nebo po celé republice. Jedna jízdenka platí pro 2 dospělé a až 3 děti.

 

Dovolená na kole

Poznejte krásy naší vlasti i zajímavá místa v zahraničí ze sedla bicyklu. Stačí najít vhodné ubytování a o zábavu přes den máte postaráno. Zapomenete na všední starosti, poznáte pěkné lokality a zároveň uděláte něco pro svou fyzickou kondici. Spojit to můžete i s wellness. Míst, která lze poznávat na kolech, je nespočet. Jedním z nich je třeba Pohádková vesnička v Podlesí, kterou děti přímo milují. Pohádková vesnička se nachází na Českomoravské vrchovině mezi Ždárem nad Sázavou a Poličkou, nedaleko leží obec Sněžná. Pohádková vesničká se rozkládá na samotě na místě zvaném Podlesí. Dalším tipem na dovolenou na kole, který nikdy nezklame, je Jižní Morava nebo Šumava.

 

Eurovíkendy

Odpočinek a poznávání na pár dní za skvělou cenu, to jsou eurovíkendy. Stávají se v poslední době čím dál populárnější. Díky těmto krátkým zájezdům můžete poznat zajímavosti a památky evropských měst. Jedná se o pobyty, které bývají tematicky zaměřeny. Směřovány jsou do evropských metropolí nebo dalších zajímavých míst. V balíčku bývá zahrnuta doprava, ubytování a stravování, průvodcovské služby a někdy i něco navíc, například vstupy do některých památek. Mezi nejoblíbenější cíle eurovíkendů patří Paříž, Londýn, Řím, Vídeň a mnohá další města. Doprava bývá autobusy, letecky nebo i vlastní.

 

Výhodný nákup pobytů na TopSleva

Srovnávač výhodných nabídek TopSleva.cz přináší přehledný seznam pobytů z mnoha slevových portálů. Najít zde můžete pobyty v zajímavých lokalitách ČR i Slovenska. Nechybí eurovíkendy, wellness pobyty nebo zájezdy k moři. Vybrat si můžete dovolenou krátkou i delší, na horách nebo u moře, letní i zimní. Pobyty jsou zlevněné o desítky procent. Pro lepší orientaci si můžete nabídku filtrovat podle typu pobytu, lokality, počtu osob, ubytování i způsobu dopravy.